SmartSMS

Med SmartSMS kan man sända Bildmeddelanden (Picture Messages), Operatörslogos, Gruppgrafik och Ringsignaler till Nokiatelefoner och FlashSMS till de flesta nyare telefoner från t ex Nokia, Philips, NEC, Siemens, Ericsson, Alcatel, Motorola. Detta görs som ett vanligt SMS via modem, så inga kablar eller IR överföring behövs.
Alternativt kan man sända via Internet, om man t ex har bredbandsuppkoppling och inget modem. Meddelandekonto behövs vid sändning via Internet, mer info om meddelandekonto och köp av meddelanden finns i hjälpfilen.

FlashSMS är som ett vanligt textmeddelande med den skillnaden att det dyker upp på displayen direkt, utan att användaren behöver trycka på några knappar.

Bilder kan vara av typen Picture Messages, operatörslogo eller gruppgrafik. Sänder man en operatörsloggo så byts den tråkiga raden som det normalt står Telia, Comviq... ut mot en egen designad bild.

Gruppgrafik är en bild som kan bindas till en enskild person eller en grupp i din telefon och när den personen/gruppen ringer så visas denna bild.

Picture Message är en lite större bild som man sänder som en hälsning("vykort i mobiltelefonen").

SmartSMS hanterar bilder av typen bmp, jpg, gif, nol and ngg. Du kan alltså rita en bild i vilket ritprogram som helst och sända med SmartSMS. Bilden ska ha formatet 72x14 (72x28 för Picture Message) och sparas som svart/vit bild. Mall för logos och gruppgrafik. Mall för Picture Message. Det finns också tusentals färdiga bilder att ladda hem från Internet.
nokiatricks.com och Yuppi har ett stort urval av snygga logos i olika kategorier som t ex sport, artister, bilmärken, kärlek mm
Ladda hem 1489 gif-filer (logos eller gruppgrafik) i en zip-fil.
Ladda hem 364 ngg-filer (logos eller gruppgrafik) i en zip-fil.
Ladda hem 477 Picture Messages i form av gif-filer i en zip-fil.

SmartSMS hanterar ringtoner i RTTTL formatet (RTTTL formatet är ett format för att publicera ringsignaler på webbsidor). Det finns massor med ringsignaler att ladda hem från Internet.
Ladda hem 395 rtttl-filer i en zip-fil.

Vill man komponera sin egen signal så kan man ladda hem freewareprogrammet "Nokring". Nokring kan du ladda hem här.

I tabellen kan du se vilka funktioner olika telefonmodeller stöder.
Model Ringsignal  Operatörslogo  Gruppgrafik  Bildmeddelande 
5110
 
X
 
 
3210
X
X
 
X
3310
X
X
 
X
9110I
X
X
 
 
6110
X
X
X
 
6130
X
X
X
 
6150
X
X
X
 
6210
X
X
X
X
6250
X
X
X
X
7110
X
X
X
 
8110I
X
 
 
 
8810
X
X
X
 
8850
X
X
X
X
8890
X
X
X
X
8210
X
X
X
X
9000I
X
 
 
 
9110
X
X
 
 


Här finns en bild av programmet.